sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006

Xavierin kosto

Aloitat lukemaan tätäkin tekstiä suunnattoman jännityksen vallassa, sillä ihmettelet, kuka tämä Xavier oikein on ja mitä hän haluaa kostaa. Kiinnostut tekstistä enemmän, kun otsikossa lukee jotain eksoottista ja puoleensavetävää. Jos otsikossa sen sijaan lukisi Sivarikeskuksen ruoka ja lomat, nukahtaisit helpommin tänä yönä. Mutta nyt ahmit tekstin kuin valas planktonin, kuin härkävankkuri cowboyn, kuin mahla liian lähelle puuta jätetyn polkupyörän - joten onnea matkaan, stranger.

klo 2345:67
Pimeässä nurkassa


Sivarihemmo vetelee viimeisiä viikonlopun lomatuntejaan dataamassa

Jo alle seitsemän tunnin päästä pitäisi olla jälleen matkalla Lapinjärvelle päin. Pikainen, uninen sivarin lukujärjestyksen hively osoittaa, että kuukauden koulutuskausi onkin vain kolmen viikon mittainen viimeisen viikon ollessa lööbaviikko, joka sisältää henkilökohtaisia ja kuntoisuuslomia. Jälkimmäiset tosin pitää ansaita koulutusjaksolla erinäisillä töillä. Vaihtoehtoihin kuuluu projektityöt, turnipsien ja muiden lanttujen istuttaminen sekä Eric Claptonin matkiminen.

Olenko puhunut cuisinen antimista? Sivarikeskuksen mätöt olivat miehekkäitä, sillä viikon kahtena ensimmäisenä päivänä tarjoiltiin makkaraa ja muusia, eikä salaattia olla tarjoiltu kuin hädin tuskin parina päivänä. Silloinkin sallad oli maskuliinisesti hyönteismyrkyn makuista. Luomuahan ei sivari tue, vaikka eräs keittiöheeboista näyttää ranskalaiselta! Otin hänestä salaa kuvan:


Ranskalaisen puute löytyy kuitenkin iltapalasta, joka tarjoillaan jo seitsemältä heti Pikku kakkosen jälkeen. Tarjoilun aikaisuus on johtanut erinäisten mustien pörssien kehittymiseen talojen välille. Jos yhdeltätoista haluaa vielä iltapalaa, sitä voi käydä noutamassa "Leipä" Caponelta B-talosta tai "Särvin" Corleonelta D-talosta. Mutta ette kuulleet tätä minulta.

Aika hoitaa zetaa palloon, sivari vaikenee.